viernes, abril 22, 2005

Llegir i estimar sempre.

Encara que la Diada de St. Jordi (dia del llibre i de la rosa a Catalunya, pàtria del meu cor) cau enguany en dissabte, des d'aquesta tímida i grisa tarda de divendres ja hi ha bull de gent a Barna anant i venint de llibreries i parades guarnides amb la cuatribarrada. Hi ha qui diu que ja els va bé que la Diada caigui en dissabte per allò de "¿anem a donar un tomb?", i per lo del "dia no laborable" per la majoria. Jo no ho tinc gens clar. Molts dels que avui omplien pel matí els seus capets amb idees i consells intencionats i influenciats (sobre les últimes novetats literàries a regalar) ho feien amb la sana idea de "tocar el dos" demà -de bon matí- cap a llogarets més tranquils, més relaxats, ón en respirar la pau, els hi vinguin les ganes d'encetar el llibre regalat.
De sempre que he sigut "animal" més aviat solitari i individual, de poble, de cel blau i de bosc verd. Els pares em van construïr així, qué vols que hi faci jo ara. Em defugen les multituds, les aglomeracions i els embussos. No m'entra per cap dels gens la gentada, ni la fresa del grup que fa les vegades de ramat teledirigit per alló de que "compro i regalo perque avui toca, tú". Per tant, tot i que en gaudiré del cap de setmana, de la Diada, i de tots els actes culturals i literaris que se'n puguin derivar, penso fer el mateix que faig la resta de dies de l'any. Es a dir, intentaré (encara que aquest cop serà amb cops reals, empentes, ambients carregats, i el colze de la Sra. Pepeta als ronyons) submergir-me dins de les llibreries, a tafanejar, a fullejar volums desconeguts, a escoltar comentaris sobre aquest o aquell llibre, i el millor de tot: !!!a escoltar els llibres!!!. Si aquesta beneïda tasca tens la sort, com el 23 d'Abril de cada any, de poguer fruir-la mentres pel napiot t'entra la farum de les roses (més de les ecològiques i naturals que no pas de les d'hivernacle, ¿oi?), llavors es que un paradís t'envolta i et duu al món de les ànimes. Ja podem estirar la pota feliços.
El llibre i la rosa regalats, com deia, m'agradaria que us fóssin demà un fidel reflex del que és la nostra vida cotidiana la resta de l'any. El llibre ens fa treballar la ment i l'esperit, i això n'hauria de ser una costum (quasi bé un vici), llibre darrere llibre. De roses n'hi ha que, si no són perfectes, sí que s'apropen a l'inabastable perfecció de les formes (em calen classes d'estètica, però tot arribarà, experts). Roses d'olors i perfums portats dels temples dels déus, que posen el toc romàntic a la Diada, i que ens recorden que, per arribar a ser una flor tan bonica a les teves mans, abans ha estat tallada (arrabassada millor dit) del jardí de les floretes de tots colors (bones amigues). Han estat regalades amb cures intenssives, mims delicats, carinyo etern, atencions, paraules d'afecte, pluges d'hivern, i assolejades tendrement pel Llorenç de la "prima" Vera. La rosa necesita que l'estimin, perque a la fi i al capdavall, n'és el símbol de l'amor, dels que s'estimen.

Llegiu i estimeu-vos sempre, tots els dies de l'any. Feu-ne part de la vostra filosofia de vida, i viureu en pau i millor. Llibres pel cap (per pensar) i roses pel cor (per estimar). El llibre es per els que estimen l'art de la literatura, i la rosa es pels que pensen que paga la pena estimar i ser estimat.

Bona Diada, bons llibres llegits sens parar, i bon gaudi de les roses allà on visquin.

24 Comments:

Blogger Batimaniaka4619 said...

Sant Jordi és per a mi un dels millors dies de l'any. Es el dia de el que més m'agrada, la cultura en si. Llibres, música, les roses... Tots els meus gustos (menys el motociclisme) es concentren en un sol dia, 23 d'abril.

I el millor és que de la lectura en puc gaudir tot l'any.

Això si, l'únic que em pot esguerrar la lectura es un examen '' toca-el-que-no-sona '', que fa que en comptes d'estar una bona estona davant del llibre que t'estàs llegint, et fa estar una bona estona davant d'un llibre de religió catòlica, intentant entendre perque Siddharta Gautama es diu ''Buda''.

En dies com avui sé perqué m'agrada escriure.

Perquè els meus pares (RESSALTANT PARE) em va introduir a la lectura de ben petita. La mare més ben aviat a altres coses.

Gràcies papa, per haver-me donat el millor del món.

Gràcies per haver-me donat la sort de sentir amor per la lectura.

Si no hagués sigut per tu avui no hauria guanyat els Jocs Florals.

Bon Sant Jordi, papa!

PD: M'he creat un blog aki a blogspot nomes per comentar-te xD Sant Déu!

5:46 p. m., abril 22, 2005  
Blogger Imagine said...

les gràcies no es mereixen, com les desgràcies...jajaja. Aquesta és de collita própia, talment fruït d la borratxera d'èxit que m'espera si segueixo pel (mal) camí de lletraferir a "tutti quanti". Tot regant les petites floretes amb lectures adients, te'n poden sortir floretes que guanyen premis als "Jocs Florals" de l'escola, vès. Qui no se'n conforma és perque no vol, o perque va a un cole de pago. Fote't. Floreta petita: m'agrdaria que el teu "amor per la lectura", de mica en mica, es convertís en "amor al pensament i pel filosofar". T'aniria de conya per intentar ser un xic més feliç. Petonets als pètals.

7:11 p. m., abril 22, 2005  
Blogger Batimaniaka4619 said...

Oh, el meu estimat John Lennon, quin canvi de '' layout '' que li has fet al teu blog! A veure si comentes al meu journal i esflog! ;-)

Jo començo a tenir amor per la filosofia, el saber i la escriptura... I vaig fent les meves pràctiques de mica en mica.

Petons, i bona nit! A sopar anem tralalalalala

( Que els hi costava posar a John Lennon de Papa? Frase made by: Batimaniaka )

7:34 p. m., abril 22, 2005  
Blogger Heràclit said...

Imagine,

Aqui estic per agrairte no només la teva atenció sinó també aquestes paraules que he pogut llegir.

La diada de sant jordi a la Rambla de les flors es un conjunt de dos cúmuls:
-El primer de gent, ja saps, un riu de gent amb una única direcció que es igual que hagis perdut una sabata, ¡continues avançant!
-El segon d´un civisme, pròpiament català, que ningú se l´hauria de perdre.

Salut! ens veyem als blocs!

11:04 p. m., abril 22, 2005  
Blogger Imagine said...

Heràclit, les gràcies a vosaltres per haver sigut els primers (almenys els primers que veig) en penjar al vostre blog la meva adreça. En tant sàpiga/pugui n'hi penjo aquí la vostra i la de la resta de gent. Per una altra banda, aniré a triar i a remenar llibres a llocs més tranquils que a la Rambla de Barna, per molt de civisme català que s'hi respiri. Un amant dels llibres de tot l'any pateix massa en llocs així. Tampoc m'agrada que la gentada m'arrossegui on ella vol. No, no fotem... Ens veiem en un altre ocassió en aquest meravellós món dels lletraferits espontanis.

11:23 p. m., abril 22, 2005  
Blogger Heràclit said...

Això està fet imagine. Consti que avui passejant per la rambla m´he enrecordat de tú.

tot baixant impulsat per la corrent humana, i després de parlar amb "en Saura" (si, si, en Joan Saura... es mereix un post al bloc.......!!!!!) he arribar a una "paradeta" on venien "llibre vell". No se que tenen aquestes parades de coses de segona mà que em criden tant l´atenció. Total que començo a mirar i al cap de l´estona de no poder moure´m del lloc on estaba i veure que la vista només m´arribava cap a 9 llibres diferents, decideixo preguntar-li "al senyor" si té "algún libro de filosofia" (El pallo semblava ser de Guadalajara, perqué de català, ni brot). L´home em diu que si i em porta........ Un manual de psicologia de batxillerat!

Si senyor!!!

Bé, només això que m´ha fet molta gràcia. Saluts i a reveure.

10:56 p. m., abril 23, 2005  
Blogger ferrancab said...

Hola imagine!
Sóc en ferrancab de la web d'en Terricabras. Gràcies per donar-nos a conèixer el teu blog i, de passada, la manera de crear-ne un. Aprofito aquest espai per donar a conèixer el meu blog
http://ferrancab.blogspot.com/
Esperant els vostres comentaris em despedeixo felicitant l'autor d'aquest blog per els seus comentaris.
Salut

5:47 p. m., abril 25, 2005  
Blogger Imagine said...

Benvingut i bentrobat, amic i company Ferran. Ets a casa teva, ja ho saps. M'agradaria que fóssiu molts els habituals per aquestes contrades dels "lletraferits constrictor". Com a afeccionat en la matèria de les lletres, encara em queda molt camí per fer, i molt per aprendre de tots vosaltres. Aprendre a escriure millor, i a pensar-les millor. Estàs afegit a la meva llista de "Favorits" des d'ara mateix. Més serem, més escriurem , més llegirem, i més pensarem. Salutacions cordials a tots(es).

6:03 p. m., abril 25, 2005  
Anonymous batimaniaka4619 said...

Lletraferits al poder!

Heràclit, molt graciosa la anècdota! ;-) Pobre home, li arribes a demana el '' Codi Da Vinci '' i et dóna el llibre de Cuina per Solters.

Imagine, quan vulguis fem allò de penjar els blogs dels teus companys ;-)

5:53 p. m., abril 28, 2005  
Anonymous isnel said...

Arribo tard, imagine... molt tard... Però quin post més bell, no saps pas com m'ha arribat... Gràcies.

8:53 p. m., abril 28, 2005  
Blogger Imagine said...

Anem a pams. Bati: aquest cap de setmana no podrà ser lo de que m'expliquis com es pengen els blos dels amics, per una senzilla questió de disponibilitat de temps, ja ho saps (els euros no em cauen dels núvols, ho sento). Isnel: Tú sí que en saps (i molt) d'arribar endins. I tú ni "t'imagines" com m'hi arribes. La majoria de les vegades, però, no goso escriure res per comentar el que escrius al teu blog. Em quedo sense paraules, bocabadat i esmaperdut. Si la bellesa literària existeix, de ben segur que du "gotes d'isnel". Gràcies per la visita. A reveure.

9:49 p. m., abril 28, 2005  
Anonymous isnel said...

Ostres, imagine... quines coses més maques que em dius... Però no estic pas segura de merèixer-les... (Ostres, com m'ha costat retrobar-te!!! Com que no em deixes mai la teva adreça... Però ara ja et tinc "fitxat", je). El que veig és que... molt parlar de lletraferits, però, d'escriure, el que es diu escriure, almenys aquí, ben poquet... I tinc unes ganes de llegir-te que ni te les "imagines"...
Molt bon dia!

6:37 a. m., junio 02, 2005  
Blogger Giorgio Grappa said...

Imagine, bon dia i bona hora!

Però quina sorpresa més agradable, trobar el teu dip! M'he sentit identificat en els tres articles que hi has penjat, i fins i tot hi he trobat algunes coincidències de vocabulari compartit (lletraferit, bocabadat, esmaperdut...) que m'han fet sentir-me com qui s'aboca a un espill... sorprenent, molt sorprenent: com qui es troba amb un desconegut-i-inesperat-germà-bessó en creuar el carrer.

Salut i lectures, germà!

1:18 p. m., junio 02, 2005  
Anonymous Anónimo said...

Hi all!
xanax cheap xanax buy xanax online phentermine buy phentermine online phentermine cheap tramadol buy tramadol online tramadol cheap levaquin buy levaquin online levaquin cheap lnorvasc buy sex online babe online casino online casino online
lroulette online blackjack online lpoker online phentermine online xanax xanax buy phentermine phentermine buy phentermine cheap
for fun

10:55 a. m., enero 25, 2007  
Anonymous Anónimo said...

Hello
live chat
Good job.....thanks.....Must be a reason to find friends in your area! Try my page....
Try to find

11:25 a. m., febrero 09, 2007  
Anonymous Anónimo said...

Hi. Alone on Valentine's Day? Live adult chat Find sex partner in your area! Free offer
Enjoy

11:24 p. m., febrero 14, 2007  
Anonymous Anónimo said...

Hello. Use this search engine for best result: TFOsearch Find all you need in your area!
for fun

4:27 a. m., febrero 20, 2007  
Anonymous Anónimo said...

Hi
ATTENTION!!!
Only for adults!
Persons by whom it was not executed 18 years, the entrance is strictly prohibited!
It costs(stands) spent time, besides free-of-charge registration(To become a member) and numerous frank video(Only for members).
Welcome to Adult Porno & Sex.
Here pages devoted to health are published.
It is the large search robot, which can help to receive this or that information and as to get this or that goods!
Tramadol Xanax Phentermine Skelaxin Viagra and all that is necessary.
Bye

1:06 a. m., marzo 06, 2007  
Anonymous Anónimo said...

Hello
All have other problems... Many have a health... But, unless probably to refuse a female body?
Welcome to sexy teens | movie pages | picture pages | webcam movie | adult friend finder.
Here pages devoted to health are published.
It is the large search robot, which can help to receive this or that information and as to get this or that goods! Tramadol | Xanax | Phentermine | Buy Xanax | Xanax and all that is necessary.
G'luck!

9:05 a. m., marzo 25, 2007  
Anonymous Anónimo said...

It's a real show............ Try to find sexy partner in your area !
- [url=http://todaytop.tripod.com]JOIN FREE[/url] - After free registration you can have unlimited access to the huge adult source.
ATTANTION ! Adult only !...... http://todaytop.tripod.com

9:24 a. m., marzo 25, 2007  
Anonymous Anónimo said...

[url=http://www.xbox360achievements.org/forum/member.php?u=259462]buy mexitil generic[/url]

3:01 a. m., noviembre 23, 2009  
Anonymous Anónimo said...

So I was surfing the internet like I usually do and suddenly Google Chrome shuts down. Now this program called "Antivirus Live" appears to have installed itself. Now as a limited user on this computer, I have no idea this program got in since I can't download anything anyway. I have gotten its counterpart, Antivirus 2008 before and successfully removed it as a limited user but this one is proving to be a challenge. And I do have security, Mcafee, but it falls short when removing malware. Would any of you happen to know how to get rid of this foul program using a limiter user account? [url=http://gordoarsnaui.com]santoramaa[/url]

11:57 p. m., febrero 20, 2010  
Anonymous Anónimo said...

Generic Viagra is a prescription drug that takes care of the physical dilemma of erectile dysfunction in men. Sildenafil citrate is the major component of generic viagra pills that dilates the arteries in the penis and allows filling of blood in small spaces of penis that hardens and gets erect.Generic Viagra works by helping the blood vessels in your penis to relax, allowing the flow of blood into your penis. The result of this is improved erectile function. Generic Propecia is a medication used for the treatment of prostate cancer and pattern baldness in men. It is the main ingredient in two drugs – Proscar for prostate cancer and Propecia for pattern baldness. Viagra has been clinically shown to improve erectile function even in men who had diabetes or prostate surgery. The pill contains this component that helps increase blood flow to the penis and may help men with ED get and keep an erection satisfactory for sexual activity.Generic Cialis is slightly different from the other erectile drugs available in the market as it may work up to 36 hrs after dosing. Generic Levitra orks along with sexual stimulation to help achieve an erection when taken 30 to 60 minutes before sexual activity.

6:50 a. m., mayo 26, 2010  
Anonymous Anónimo said...

If you are an American burgess of 18 years or of the legal age and have a ambition of avails. Payday loans is acquiescent cash, the loan can assimilate to absolutely costly. [url=http://paydayloanscoolp.co.uk]payday loans[/url] You need to appreciate a actionable loan donor asks for. The fess can be very high as compared years old, you hold a admissible bank account of and effectively you are busy and earning Augean stables avails every bissextile year which exceeds £1000.

3:21 a. m., diciembre 27, 2012  

Publicar un comentario

<< Home